Städ

När flytten är avklarad krävs det en omfattande flyttstädning. Av erfarenhet underskattar man ofta arbetstiden. Uppskattningsvis tar det 8 timmar för 3 personer att göra en flyttstädning
på 100 kvm.
Det finns alltid en risk för efterkrav då man har olika syn på vad som är rent. Om ni anlitar Flyttdax lämnar ni nyckeln på förhand, antingen till flyttpersonalen på flyttdagen eller till oss på kontoret. När nyckeln är Flyttdax tillhanda kan ni släppa allt ansvar för städningen och eventuella efterkrav.
Efter flyttstädningen bokas en besiktning med de nya ägarna/fastighetsskötaren för en städbesiktning och ett skriftligt godkännande. Nyckeln lämnas sedan till mäklaren/fastighetsskötaren innan kontraktsskrivning.
Fönsterputs in och utsida, badrum, kök, luftventiler, golvbrunn etc. hela bostadsytan ingår. Emellan fönster, persienner, vattenlås, avfrostning av frys ingår ej.

Skatteverket

Kontakta SKV gällande ditt RUTavdrag, framförallt att adresserna går att hänföra till dig och att du har RUT kvar att använda. RUT gäller per kalenderår. Ex: flytt/städ utförs dec-20, betalning oss tillhanda jan-21 då nyttjas RUT för 2021. Kontrollera även Flyttdax Göteborg AB nr 556809-2851.

Ring SKV 0771-567567

RUTavdraget på flytt och städtjänster . Skatteverket.se